Utflykt 2

Ännu en vecka i Solen.

Denna vecka har varit lite mer äventyrlig än den innan. =) Vi har varit på utflykt igen, och hör och häpna.
Bilen höll hela vägen denna gången =)

 Vi startade våran resa 9.00 på morgonen. Första stopet va på NusaDua. Nu skulle vi ut med en båt som hade glasgolv. Riktigt fräsigt va det eftersom vattnet är så klart här så man såg alla fiskar som dom har här. Vi åkte ut en bit på havet där vi stannade till en liten stund för att mata fiskarna. Vi fick lite brödbitar som vi matade dom med, och det kom riktigt många fiskar. Alla möjliga färger va det. Inte de typiska abborarna som hemma. hahaha..
  

Efter vi matat dom klart så va det dags att ta båten till Sköldpadds ön. Det är som ett litet zoo med massa roliga djur. Det roliga med detta zoo va att man inte bara fick kolla på djuren, utan man fick hålla dom med =)
Sköldpaddorna va ENORMA. Dom små vägde ca 10kg och den stora ca 90kg. Därför det ser ut som man ska skita på sig när vi lyfte den =) haha.

  

Fladdermusarna va ju inte heller som hemma haha.. Dom gav jag fan i kan vi säga. Men Therese va modig nog att hålla i den =) eller kanske dum nog. haha.. Speciellt när våran guide hela tiden retade den lite så han skulle flaxa lite med vingarna =) haha



Dom hade också en Örn som hette Robin=) Hur tam som helst. Den va alltid lös sa dom. Det flög iväg ibland, men den kom alltid tillbaka.



Och så hade dom självklart feta jävla Ormar också som Therese tvingade mig att hålla i.. =P haha.. Skapligt vidriga va dom iallafall, men rätt fräsigt va det.. =)

 

Sen va det dags att kolla på TuppFighten. Japanerna tyckte det va det bästa som fanns. Satans vilket liv det vart på dom när det va dags för fight. Dom satsade pengar på vilken som skulle vinna och va bara i allmänt extas hahaha..

Det som va lite skummt va ju att det inte kostade någonting att vara där. Man fick donera pengar, men bara om man ville. Folk brukar lägga i ca 10.000 rp. Så vi gav 30.000rp, ca 21kr och det kändes ju helt ok för det man fick se =). Men så gav vi våran guide ytterligare 50.000 för att han va så trevlig =)

Nu var det dags att åka med båten tillbaka till NusaDua igen. Nästa stop skulle bli Ap Bergen. Här sprang alla apor löst och vildt =) Inte som på skansen detta inte hahaha..
I receptionen så fick man även en Sarong som man skulle ha på sig under sin tur i skogen där. Vi bestämde oss för att anlita en guide som berättade lite om aporna och om Templena där, men kanske mest för att skydda oss mot aporna hahaha..

I receptionen där man betalade så köpte vi lite bananer som man kunde mata aporna med när man gick där inne. En påse till mig och en till Therese. Men Therese fick inte behålla sin påse länge. En av dom större aporna fick syn på Thereses påse och bestämde sig för att sno den. hahaha.. Han hoppade upp och hängde sig i påsen tills therese inte orkade hålla emot längre.. haha.. han va väldigt hungrig.. =) haha. Detta hände alltså redan utanför hela alltihopa. Aporna sprang runt över hela området där. Parkeringen, receptionen, ja över allt.

Men nu va det dags att gå in. Vi köpte lite nötter istället av 200 år gammal tant som hade ca 2 halvruttna tänder, som satt där inne bland aporna hahaha..

 

Våran guide visade oss ställena med bästa utsikterna på området. Och vilken utsikt, heeeelt otroligt va det. Och den snälla guiden ville gärna fota oss, å det tackade vi för =)

Bakom oss hörde vi hur dom andra turisterna blev anfallna av aporna haha.. vilt skrikande. Vi blev tillsagda innan att ta av oss keps och andra lösa föremål som aporna kunde stjäla. Dom tycker tydligen om blanka saker, som örhängen, kameror, halsband e.t.c.


Guiden berättade att dom hade stulit 2 st kameror redan den dagen =) haha.. Men som tur va så hade vi våran guide med oss, så vi va LITE mer säkra. Men va bara dom Stora aporna som va lite sura.
Dom små va hur söta och rädda som helst. MEn vi hade som sagt våran guid, men det hindrade inte en av aporna att sno Thereses diadem hahaha.. Snabba som helvete va dom. =) (Så utan diademet i huvve ser man ju inte klok ut när man blir av med de, som ett jävla monster i huvvet juh, hmm)

  

Efter ett tag så va dom små aporna inte så blyga längre. Och hungriga va dom allihopa. Och dom älskade Therese haha. Vipps så hade hon 2 st apor på sig, medans den ena Lunchade i sig sin banan i håret på henne så bestämde sig den andra att försöka svinga sig i hennes BH.. hahahhaa..
Men dom små va som sagt harmlösa hahaha.. Men giriga, så guiden fick hålla våra nötter så dom inte såg att man hade mat haha. Gav man dom en nöt så höll dom den bakom ryggen och ville ha en till, å en till hahha.. tillslut visste man inte om han hade fått eller inte, så han kunde ha händerna fulla med nötter.. hahaha.. å ändå ville han ha mer.. haha.

    

Vi hade en liten liten en som följde efter oss en bit på vägen. Han verka lite kär i Therese. =) Så han fick några extra nötter.. =) Till vår förvåning hitta vi även några familje medlemmar hittat dit. =)

Vi pressenterar: Kent Ax. (Max pappa)




 Utsikten va som sagt helt enorm, och det va inte som hemma. Avspärrat vid stupena. haha.. å guiden ville att vi skulle stå så nära kanten som möjligt hahaha.. lite vidrigt va det faktiskt.. Men bra bilder fick vi iallafall.. =) Vi ska försöka komma till ett annat ställe med apor så vi får flera bilder på dom.

  


Nu va det dags att säga adjö till aporna och bege oss till Tanah Lot. Det är ett tempel som sitter som på ett berg. Svårt att förklara. Ni ser ju själva. ( Lågvatten den dagen)

   

Man fick inte komma in där utan att man blivit välsignad innan. Så man fick stå i kö där och tvätta sig i iskallt vatten, för att sen få ris kladdat i pannan och tinningen haha.. Men en blomma i håret fick man iallafall.. haha.



Inne i templet blevi vi överfallna av en stor familj som ville ta kort med oss.. hahha.. så där stod vi med 20 st super glada Indonesier och blev fotade.. haha. å det va inte ett kort som gällde.. man kunde tro att det va deras första kamera, och vi va dom första vita dom sett.. så det blev inte bara EN bild.. 10 minuter senare och ca 100 bilder senare så fick vi gå tillbaka igen.. haha.. Men det va roligt iallafall..=)

  

Dom hade iallafall den megalionas orm.. haha.. Man fick hålla i den å ta kort.. men helvete heller.. den va fan enorm.. haha..
Ne nu va klockan mycket och det va dags att åka hem igen. Det värsta va när man gick runt där så va det små små barn som sålde vykort. Å hur kan man säga nej. Slutade med att vi köpte massa vykort och gav bort massa pengar.. haha. Men det gör så lite.. =)

Ne nu kan vi inte berätta mer..Lite vill man ju spara till vi kommer hem också..=) Annars har de inte hänt så mycket.. Eller jo det har det.. Men inget som vi orkar skriva om. =P haha.. Nya Tattos har det blivit, men dom får ni se senare.. =) Vi kommer ju snart hem igen.. =P varit borta snart 1 månad ju. =) Tiden går fort..

Måste ju berätta att vi faktiskt fått en vän på 2 ben, hihi, ena killen som jobbar här på Kesumasari, Ketut heter han, o vi fick nog bra kontakt med han redan från början. Så han brukar sitta med oss här o snacka lite skit o igår bjöd vi han på donken, har nog aldrig träffat en tacksammare kille eller person. =) Super trevlig, sööt o glad prick, så ikväll kanske han följer med o kollar på fotboll. För den kan man ju VERKLIGEN inte missa, haha.. Masse o hans Liverpool.. =) Så hoppas han följer med så har ja nån o prata me iaf. :D Alla som känner Masse vet ju att han är okontaktbar vid fotboll o tv-spel. :P

Hälsningar till Vänner och Familj =)

Kommentarer
Postat av: kerstin

halloo va underbart ni har det vilka fina bilder och trevliga utflykter var riktigt stålt när ni vågade hålla i ormen huaaaaaa aporna är ett tjyvigt släkte så dom får man passa sej för listiga små jäv.....men det var ju roligt o vilken liten orm det var där skulle sluta gå i skogen om jag såg en sån här hemma då är ni välsignade på indonesiskt vis och det är ju bra med lite andligt eller hur? det var en sån söt bild på pappa liknade honom precis på pricken hahaaa ha det sköt om er och var rädda om varandra alla hälsar och jätte kramar PS linus fick titta på bilder av er igår så han inte glömmer er puss puss ma/svä

2008-09-30 @ 17:02:23
Postat av: Mali

Hallå på er, hoppas att det är bra med er så att ni inte fått solsting i värmen, för här är det kyligt värre, får börja med varmare jacka på mornarna och vantar när jag cyklar till jobbet. Det är roligt att läsa om era äventyr ni är med om, man kan nog säga att man är lite avis på er men jag får väl nöja mig med att åka till Lübeck i tre dagar och dricka öl.Jag måste tacka för kortet jag fick de var roligt att få, måste också säga att det var väldigt fina tatoos ni har skaffat er. Nu får ni ha det så bra så får vi se när ni uppdaterar er igen, jag väntar med spänning på nästa äventyr. Många hälsningar från Mali.

2008-09-30 @ 19:19:12
Postat av: Hanna

Inte fasen visste jag att du var en sån tuffing Tessan, men måste nog säga att aporna är äckligare än en orm =P Haha!

2008-09-30 @ 22:35:29
Postat av: Tessan

Hej hej!!



Tuffing o tuffing.. hade inge val han gav mig ju den bara, sa da kan man ju inte neka.. hahaa.. :D



Hoppas allt e kanon hemma..



Kramar

2008-10-05 @ 16:14:46
Postat av: kerstin

Hej allt är bra här hemma i alla fall ni har det väl soligt o vackert som vanligt här har vi haft de första höststormarna med regn o kyla löverna skiftar i alla färger så nog kan man säga att det är höst alltid ska praoa på barnavd nu i två veckor hoppas det blir bra man är ju lite nervig fast inte vet jag egentligen varför det ska bli intressant hoppas man bara orkar vara där i 8-9 timmar ni ska ha det så bra alla hälsar må gott ma/svä

2008-10-06 @ 11:53:57
Postat av: Di

:)

Underbart! Jag är rätt avundsjuk på er nu ;)



Tack så mycket för kortet!

Och tack för att ni skriver här, det är alltid kul att läsa, speciellt när ni har skrivit jättelånga inlägg.



Sköt om er!

2008-10-08 @ 23:28:22
Postat av: Tessan

PS. Fladdermusen va vidrigare an ormen.. hahaha.. DS

2008-10-10 @ 12:59:39
Postat av: christina K/Stina

Ja, här går man omkring o är avundsjuk på er i värmen, god mat, hääärliga vyer vad mer kan man begära.Njut så länge ni kan.Fina bilder på er och fotona.När ni badar( ni måste bara gå tll badhuset)skall ni få se på gröna fejs av avund.

Puss o kram var rädda om er

Kram

Stina

2008-10-15 @ 12:27:45
Postat av: Jezzika

Nu får ni fan ta o komma hem..

Saknar er massor juh:(

Linus med för den delen vart e mobbo masse o tessan liksom:P



Ha de kanon så syns vi snart!

Kram/Jessi

2008-11-17 @ 22:53:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0